Solr sammendrag november 2010

Vi oversetter nok en gang Sematext’s Solr Digest, denne gangen for November 2010.

Dette var ikke en måned med masse interessant utvikling, så her fokuserer vi på de mest interessante tingene:

Ferdig funksjonalitet

  • Alle som jobber med polsk språk vil være glad for at en Polsk stemmer nå er i 3_x branch og i trunk.

Interessant funksjonalitet under utvikling

Diverse

  • Sortering etter funksjoner har vært tilgjengelig siden før i år, og nå er en fiks for “Enable sorting by Function Query” snart ferdig. Denne er stor! Det var noen problemer med vektig av funksjoner, parsing av funksjonene, bruk av deprekert kode etc. Du kan teste patchen allerede.
  • Mange bruker allerede GEO-søk mulighetene vi har fått i Solr. Hvis du også tenker på det så vær klar over at det kun er støtte for ett punkt per dokument. Så selv om det er mulig å lage multiValued geo-felter så vil de ikke fungere med sortering etc. Det er ikke umulik å løse teknisk, Elastic Search er en motor som klarer det, så kryss fingrene for å se det i Solr en dag også. Du kan sjekke progressen i SOLR-2154.
  • Det er en alvorlig bug i DataImportHandler – den slipper ikke opp brukte JDBC forbindelser. Det er ikke relatert til noen bestemt database så dette er ganske sikkert en DIH bug. Sjekk ut SOLR-2045 for oppdateringer.
  • Hvis du foretrekker GIT over SVN så er nå Apache’s GIT repository oppe. Sjekk denne Mailingsliste-tråden for å lære mer.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *