Turbulente Java-tider

Det har vært turbulente tider i Java-leiren siden Oracle tok over Sun, og forsøkte å gjøre Java mindre åpen. Nå har Apache Software Foundation gjort alvor av sitt løfte å forlate JCP EC hvis Oracle fortsatte sitt ego-spill med Java.

Men hva er fremtiden for Java og like viktig, alle Åpen Kildekode prosjektene som er basert på Java? Mye avhenger av Oracle’s egne handlinger de neste månedene. Personlig håper jeg at deres bøllete oppførsel vil begynne å svi i deres merkevare-omdømme og kundetilfredshet at de desperat ser et behov for en ny Åpen KIldekode strategi og begynner å samarbeide med utviklerne istedenfor å slåss mot dem.

Men innen Ellison & co kommer til den konklusjonen har det nok rent mye vann i Glomma og det vil kanskje være for sent å forene Java-leiren. Majoriteten av utvikler-miljøet inklusiv Google og kanskje IBM vil være godt igang på egenhånd med å redde Java.

I sin meget interessante blog post “The case for a new Apache/Google “Java”“, leker Sola med et scenario der et nytt Java-liknende programmeringsspråk basert på Harmony tar over hele eko-systemet og at ASF deprekerer Java-versjonene av alle sine prosjekter til fordel for de nye. Wow, ganske drastisk, men kunne det fungere?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *