Solr sammendrag Oktober

Vi fortsetter å gi deg sammendrag av hva som skjer på Solr fronten. Takk til Sematext for nok et bra referat.

Funksjonalitet som er committet (lagt inn i kildekoden)

Spennende funksjonalitet under utvikling

  • Fasettering er en mye brukt funksjonalitet, men av og til ønsker folk seg mer avanserte fasetter. Hierarchical faceting (hierarkiske fasetter) er en slik ting. Utviklingen har pågått en god stund, og til tross for at det også finnes noen patcher er den fortsatt ikke committet. En annen liknende issue er Pivot (aka Decision Tree) Faceting Component som blir å finne som en ny søke-komponent. Denne har sett endel mer aktivitet i det siste så vi kommer nok til å se utvidet fasetterings-støtte i Sorl etterhvert.

Interessant ny funksjonalitet

  • Det å utvide SchemaField med egne atributter jobbes det med i Custom SchemaField object issuen.
  • Det å forbedre relevans er alltid en stor og viktig aktivitet, og er ofte en stor del av våre konsulentoppdrag, uansett hvor god Solr sin ut-av-boksen relevas er. Et nyttig tillegg til vår verktøykasse kan komme fra Anti-phrasing funksjonen. Tanken er at visse ord-sekvenser i en spørring er irrelevante for spørringens innhold (som f.eks. “Hvor finner jeg” eller “Hvor er”), og kan/burde ignoreres i selve søket. Denne JIRA saken (som Jan Høydahl har laget) er fortsatt helt fersk, så ikke hold pusten for en implementering neste uke, men forvent den i en av de fremtidige Solr versjonene.
  • Hvis du ofte jobber med finansielle data kan du finne noe nyttig i denne: Money FieldType. Dette er en ny felt-type som støtter desimaltall og range spørringer, sortering og valutakurs-omregning.
  • Lucene sin ICUTokenizer er nyttig til flerspråklig tokenisering, men den har hittil ikke vært tilgjengelig for Solr. JIRA-saken Provide Solr FilterFactory for Lucene ICUTokenizer vil gi oss en FilterFactory som lar oss bruke denne fra Solr. Patchen finnes allerede og kan testes ut! Hvis du behøver ytterligere multispråk støtte i Solr kan du også kikke på Sematext’s Multilingual Indexer.

Diverse

  • Et emne som vi har skrevet om før og som skaper litt forvirring, handler om de ulike Solr versjonene. Emnet diskuteres fortsatt, og her er en tråd fra mailingslistene: Which version of Solr to use?. For å oppsummere. Solr 1.5 blir antakelig aldri sluppet. Kildekode-grenen branch_3x er stabil og danner grunnlag for neste versjon som er 3.1. Trunk-versjonen inneholder relativt stabil kode, og er utviklingsversjonen av hva som en dag vil bli Solr 4.0.
  • Hvis du bruker fasetter i din applikasjon kan du kanskje finne ideer til hvordan du kan optimalisere den her: Faceting and first letter of fields.
  • Det er også oppdaget at Solr har problemer med å kjøre på Tomcat 7. Dette gjelder alle versjoner av Solr. For å lese mer om dette kan du se på disse: Problems running on tomcat og SOLR-2022 .
  • Replikerings-funksjonen mellom master og slave fungerer ikke om disse kjører forskjellig versjon av Solr. Grunnen kan du se i denne saken: Cross-version replication broken by new javabin format. Det er altså fordi et nytt javabin format er lansert i versjon 3.x, så i tilfelle f.eks. master 1.4.1, og slave 3x vil du støte på problemet. Husk på det hvis du planlegger replikering på tvers av versjoner (noe som ikke er så lurt).

Dette var de mest interessante highlights for oktober. Les den engelske originalen her.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *