Solr arkitektur-diagram

I Cominvent har vi ofte hatt behov for å visualisere den interne arkitekturen i Apache Solr for å forklare forholdet mellom interne komponenter såvel som data-flyten for dokumenter og spørringer. Resultatet er dette konseptuelle arkitektur-diagrammet som klart viser hvordan Solr forholder seg til applikasjons-tjeneren, hvordan kjernene forholder seg til Solr instansen, hvordan dokumenter sendes inn gjennom UpdateRequestHandler, gjennom UpdateChain og Analysis og ned i Lucene indeksen osv.

Diagrammet er laget i Google Draw og originalen er delt ut gjennom Google Docs. Vi har lisensiert diagrammet under den meget permissive lisensen CC-by som lar deg bruke, endre og re-distribuere diagrammet, til og med for kommersielle formål, så lenge du gir kreditt med lenke tilbake til Cominvent. For å komme igang er det bare å:

  1. Klikke denne linken eller på bildet, som åpner Google Docs (Logg så inn)
  2. For å lage din egen kopi velger du “Lag en kopi…” i Fil-menyen
  3. Pass på at du inkluderer CC lisens logoen og en link til www.cominvent.com
  4. Del gjerne endringene dine med fellesskapet dersom du mener det er nyttig

Tar gjerne imot kommentarer!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *