Solr gjør GEO-søk

gisApache Solr en en meget kapabel søkemotor for virksomhetskritiske applikasjoner.Den gjør det meste av det du forventer av en slik løsning. Men hva med GEOgrafisk sensitive applikasjoner, som Gule Sider, kart-søk, sortere på avstand til X osv? De store kommersielle systemene som FAST, Autonomy og Endecca gjør jo dette, men Apache Lucene/Solr ser ikke ut til å støtte GEO-søk, eller hva?

Feil! Kanskje du ikke visste det, men den offisielle Solr 1.4 versjonen kan enkelt utvides med massevis av såkalte “Patcher” (lapper). Med “patch” tenker vi normalt på noe som løser et problem, og er således ikke et godt navn for ekstra funksjonalitet, men slik er det engang i Apache-verdenen.

Patch SOLR-773 gir lokal GEO-søk til Solr, og muliggjøre ting som:

  • Kun bry deg om resultater nærmere enn 50 km fra meg (filter)
  • Sorter restaurant-treffene på avstand fra min plassering
  • Ranger restaurant-treffene basert på bruker-anmeldelser, men gi ekstra poeng til de som er innenfor gå-avstand

For å lære mer om GEO søk i Sor kan du se på et opptak av Grant Ingersoll’s webcast på TheServerSide, hvor han forklarer mer og også prater med YP.com (Amerikansk gule sider) og et GIS selskap om deres erfaring med GEO søk i Solr.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *