CIA investerer i Lucid Imagination

Photo: www.digi.noDigi.norapporterer idag at CIA investerer i Lucid Imagination gjennom selskapet In-Q-Tel. Dette er gode nyheter og bekrefter at Apache Lucene/Solr søkemotoren er profesjonell programvare, nyttig for etterretningstjenesten.

Valget bør ikke komme som noen overraskelse for oss som har fulgt Lucene/Solr en tid. Kanskje spesielt eterretningstjenesten ønsker ikke å være for avhengig av en bestemt leverandør av lukket kildekode. I pressemeldingen sier In-Q-Tel at de gjennom investeringen vil sikre tilgangen til avansert kunnskap om Lucene/Solr teknologi, og sier også at Lucene/Solr er en av de raskest voksende søke-løsningene de ssiste tre årene.

Dette er meget gode nyheter for alle brukere av Lucene/Solr, også i Norge, hvor Cominvent er Lucid Imagination’s partner. Det gir enda mer kredibilitet til åpen kildekode/fri programvare innenfor søk, og lar denne plattformen vokse enda raskere. Snart tid for norsk etteretning til å følge etter?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *