En uke med Lucene & Solr

Jeg var i SF, California forrige uke for å grave dypere i Solr og for å møte kjerne-utviklerne (som nå jobber for Lucid Imagination). Det var en flott uke med mange nye bekjentskaper og ny innsikt.

lucid-imagination-logoFørst, som du kanskje kjenner til – Lucid Imagination er et Amerikansk selskap som for øyeblikket er de primære markedsførere, promoterere og evangelister for Lucene/Solr. Og de binger til torgs hva ofte åpen kildekode-produkter mangler – et profesjonelt og polert image, fin innpakning og ikke minst kommersiell support og brukerstøtte. Det er veldig bra for fremtidig adopsjon av Solr for de som behøver slik trygghet. Som Lucid’s norske parner tilbyr nå Cominvent AS dette i Norge også.

apache_solr_logoI den kommende versjon 1.4 av Solr, er det flere godsaker. Her er noen:

  • Bedre innebygget støtte for replikering til flernode indeks
  • Bedret ytelse for fasetter (navigatorer)
  • Dramatisk bedret ytelse for numerisk sortering og range-søk
  • Flere feilfikser
  • Innebygget import av Word Excel, PPT, PDF ++ formater gjennom Tikka

Dette lover godt forbedrifts-brukere, som ofte både trenger skalerbarhet og støtte for mange ulike dokumentformater. Den nye indeks-replikerings-støtten er implementert i Java og er socket-basert – og virker derfor på alle plattformer. Den forrige impmenetasjonen var script+rsync basert, og virket derfor kun på *NIX systemer.

Det å ha mulighet til å jobbe med Office-dokumenter er også viktig. Det finnes kommersielle dokument-konverterings-biblioteker som støtter flere formater og med bedre kvalitet, men det å ha et gratis, åpent alternativt som standard og mulighet til å oppgradere til en kommersiell 3-part løsning gir jo valgfrihet og fleksibilitet, ikke sant?

Cominvent AS er et uavhengig søkekonsulent-selskap, og gjennom partnerskapet med Lucid Imagination, tilbyr vi nå både betalt support så vel som kurs i Lucene/Solr på det norkse Markedet. Fra før tilbyr vi også konsulenttjenester og kurs for FAST ESP.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *