Amazon lanserer CloudSearch

Amazon har virkelig imponert meg med alle deres effektive og enkle sky-løsninger. Siste uke annonserte de sitt eget sky-basert søk kalt CloudSearch. Ideen er den samme som for de andre skytjenestene, nemlig at de tar hånd om all drift, utrulling, skalering (CloudSearch auto-skalerer) mens du konsentrerer deg om indeksering og søk.

Så hva får du og hvordan kan dette sammenlignes med Solr? Vel, motoren bak CloudSearch er Amazon’s egen A9 teknologi. Den har mange av de samme egenskapene som Lucene og Solr men også forskjeller. Du får bl.a. felt-søk, boolsk søk, range søk, fasetter, stemming, stoppord, synonymer og relevanse-søk. Relevansen kan justeres ved hjelp av en JavaScript liknende syntaks der du forteller den hva som skal boostes. Konseptet minner noe om Solr’s FuncionQueries som også lar deg definere egne boosts.

Hvis du vil kjøre Solr og ha mulighet til å skalere ut i skyen vil ikke CloudSearch hjelpe deg. Da bør du heller vurdere SolrCloud på Amazon EC2 eller en annen skytjeneste. Det finnes også SaaS tjenester som drifter Solr for deg i skyen, f.eks. IndexDepot og WebSolr.

Jeg ser frem til å teste ut tjenesten neste gang jeg lurer på hva jeg skal bruke tiden min til :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *