Bing – første inntrykk

picture-1Microsoft’s nye søkemotor “Bing” som skal erstatte LIve Søk lover å være en beslutningsmotor istedenfor en søkemotor. Cominvent tester…
Førstesiden er pen med svære fotos istedenfor ren hvit bakgrunn. Jeg er i Alexandria, og tenker å finne beslutningsstøtte på hvordan komme seg fra Alexandria til Hurghada, så jeg taster “how to get from alexandria to hurghada”. Resultatet er noe overraskende en vanlig kjedelig liste over resultater som ser helt lik ut som Google. Innovasjon?
La oss sammenligne::
picture-2

Fra en beslutningsmotor ville jeg forvente å få en oversikt over mulie reisemåter, som Fly, buss, tog etc. Men dette var jo vanlige søkeresultater… La oss prøve samme søk på Google:

picture-3

Her ser vi at ihvertfall de to øverste resultatene er direkte relatert til reise mellom de to byene…

Men la oss prøve shopping support da, og på den engelske versjonen av Bing (den norske ser ikke ut til å ha annonsner, ihvertfall ikke her i Egypt). Jeg vil kjøpe en iPhone og forsøker “buy iPhone”:

Det var litt bedre ja:

picture-4picture-5
Her viser både Bing og Google ihvertfall relaterte annonser og iPhone linker. Men beslutningsmotor? (Man kan kanskje ikke vente at MS skal promotere iPhone?)

Så la oss lete litt mer etter beslutningsstøtten. Jeg søker på “casio exilim” – første treff i Bing er “Shop for Casio Exilim”, og klikker man der får man en kjekk liste med foto av modellene, anmeldesler og mer. Egentlig ikke imponerende, når Google har hatt sin Froogle i årevis som gjør nøyaktig dette.

Bing ser ikke ut til å være den søkerevolusjonen Microsoft har lovet, så tiden vil vise om dette blir en hit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *