Solr_Logo_on_whiteSolr er den mest populære enterprise søkemotoren i verden. Den er 100% åpen kildekode og fri programvare, fra Apache Software Foundation, og er både rask, funksjonsrik og skalerbar. Noen av hovedfunksjonene er kraftig full-tekst søk, markering av treff i resultatet, fasetter/navigatorer, dynamisk clustering, geo-søk, felt-opprulling og indeksering av rike dokumentformater. Solr kan enkelt sikres med Autentisering, Rolle-basert autorisasjon og SSL. Solr skalerer lineært og tillater deg å indeksere milliarder av dokumenter/rader ved å ganske enkelt legge til maskinvare. Solr står bak flere og flere høy-profilerte websider innen e-handel, online media, gule sider og mer. Solr er også den foretrukne søkemotoren for Big Data leverandører for å indeksere innhold fra Hadoop. Se denne listen over kjente offentlige installasjoner.

Solr er skrevet i Java og kjører som en selvstendig full-tekst søkemotor. Solr bruker Lucene søkebiblioteket internt for kraftig full-tekst indeksering og søk, og tilbyr industri-standard REST-aktige HTTP grensesnitt såvel som APIer for de fleste programmeringsspråk. Solr er den mest utvidbare søkemotoren vi kjenner til, og lar deg plugge inn dine egne implementasjoner av f.eks. Query Parser, Request Handler, Update Handler, Dokumentprosessorer, Søke-komponenter, Tokeniserere, Stemmere, sikkerhets-plugins og mer. Og der det ikke er noe plugg-inn grensesnitt kan man alltids skrive en patch for å forandre selve Java-koden.

Når det er sagt, krever ikke Solr noen som helst programmeringskunnskaper for å komme igang. Alt du behøver for å få dine data søkbare er enkel konfigurasjon og enkle verktøy. Prøv idag!

Les mer om Solr på Apache sin side.